Verbouwing van de praktijk is afgerond

Waar het 15 jaar geleden begon op een slaapkamertje op de eerste verdieping en daarna een zolderverdieping op de tweede etage mogen we nu, na dik twee jaar bouwen en verbouwen met trots onze nieuwe praktijk op de begane grond naast ons woonhuis in gebruik nemen.
In het prachtige Mechelse geuldal wordt de praktijk, die overigens voor een groot deel uit hout is opgetrokken, opgenomen in het schilderachtige landschap. Een eigen parkeerplaats en ingang op de begane grond zorgen voor een gemakkelijke en veilige bereikbaarheid. Eenmaal in de praktijk aangekomen ademt u de rust in van de prachtige ruimtes en de mooie lichtinvallen waar extra aandacht aan is besteed.

Wij weten zeker dat u tijdens uw bezoek aan de praktijk net zo enthousiast en tevreden zult zijn met de nieuwe locatie als wij en…...Mechelen heeft er gewoon een prachtig bedrijfje bij gekregen!

Wij verheugen ons op uw bezoek
Thijs en Mariëlle Zinzen

…Zen Shiatsu – Manuele massage therapie – Kinesiotaping – Bewegingstherapie – Sportmassagetherapie – Energetische- en Manuele Natuurgeneeskunde….registertherapeut Aanvullende Gezondheidszorg.

Thijs Zinzen heeft het allemaal in huis

Steeds meer mensen weten de praktijk van Thijs Zinzen op de Beukenweg 13 te Mechelen te vinden. “Als je goede resultaten boekt zorgt de mond tot mond reclame voor de rest!” zo verklaart Thijs Zinzen zijn naamsbekendheid. Een ding is zeker, ieder mens wil graag lekker in zijn vel zitten. En als dat zo is, wil je die balans in geest en lichaam ook behouden. ”Om die reden zijn preventieve behandelingen – ter voorkoming van klachten – o zo belangrijk. Veel van mijn klanten zijn hiervan doordrongen en maken geregeld gebruik van mijn diensten. Vooral hard werkende mensen, bijvoorbeeld in de horecabranche waaronder topkoks komen veelvuldig voor massagebehandelingen naar mijn praktijk om klachten voor te zijn, zich vitaler en fitter te voelen, én…omdat te blijven!”aldus een enthousiaste Zinzen.

Een onderwijzer met helende handen… 
Thijs Zinzen, geboren te Bocholtz, is reeds op jonge leeftijd geïnteresseerd in alles wat met zorgverlening te maken heeft. Mensen bijstaan die zorg nodig hebben, dat sprak hem aan. Toch kiest hij in eerste instantie voor het onderwijs. Edoch het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Massagetherapie en dergelijke blijven onderwijzer Zinzen boeien. Hij gaat uiteindelijk werken op de Dagbehandeling van de Mondriaan Zorggroep en daarnaast studeren. Het zijn pittige tijden, maar het resultaat mag er zijn. Thijs Zinzen (48) runt alweer 15 jaar een goedlopende praktijk in Mechelen. Gezellig aan huis, kort bij zijn gezin.

Specialisme Shiatsu Massage therapie. 
De therapeut uit Mechelen is o.a. gespecialiseerd in manuele en energetische behandelingen van het bewegingsapparaat. Zo boekt hij uitstekende resultaten bij de behandeling van zowel acute als chronische klachten, zoals verstuikingen, kneuzingen en behandeling van de juiste spierbalans, RSI, tennis- en golfelleboog, neuropathieën in armen en vingers, ‘frozen shoulders’, ernstige nekklachten en problematiek in de scapulaire-, lumbale- en bekkenzone. De therapie is volgens de therapeut ook uitermate geschikt voor het reguleren van spanningsklachten en stressreductie. Hij helpt in zijn praktijk klanten met sportblessures, mensen met: een verkeerde houding, hoofdpijn, spijsverteringstoornissen, slaapproblematiek, stress, oververmoeidheid, angsten, depressies, maar ook vage en moeilijk te omschrijven klachten.

Wat moet de leek verstaan onder Shiatsu massage therapie? “Dit is een vorm van Japanse manuele therapie waarin de cliënt als mens in zijn geheel centraal staat. Door te werken op meridianen en speciale zones op het lichaamsoppervlak kunnen lichamelijke, emotionele en mentale gezondheidsklachten positief beïnvloed worden. Ik werk daarbij o.a. door middel van druk, specifieke strekkingen, mobilisatietechnieken en gewrichtsmanipulaties om het verstoorde evenwicht te herstellen”, aldus de therapeut. We komen nog meer te weten. Thijs vertelt enthousiast over zijn acupressuur behandelingen, over ondersteunende technieken, integratieve bewegingstherapie, sportmassage, tapen, bandage, en nog veel meer. U begrijpt het al: in de praktijk van Thijs Zinzen kunt u met bijna al uw klachten terecht…

Intakegesprek… 
Thijs Zinzen begint de therapie op een wel heel bijzondere wijze. “Voor een juiste inschatting van een gezondheidsklacht en de bijpassende behandelvorm neem ik tijdens het intakegesprek alle tijd om de cliënt goed te leren kennen. Op die wijze kom ik er vrij snel achter hoe de klachten zijn ontstaan en leg uit hoe ik een en ander analyseer en wel door middel van energetische diagnostiek. Ook vindt er een lichamelijk onderzoek plaats. De gegevens van de intake resulteren in een behandelplan en haalbare doelen die samen met de cliënt worden opgesteld.”

Het Medical Taping Concept. 
Zinzen plakt bij bepaalde cliënten gekleurde tapes op het lichaam. Medical Taping! Deze genezingswijze gebruikt hij steeds meer, en met groot succes. “Dit concept geeft meteen resultaat. De pijn vermindert prompt en het herstel gaat sneller”. Volgens Zinzen maakt de professionele tape-behandeling een revolutionaire ontwikkeling door. Zo is Medical Taping al een begrip bij de nodige beroemde voetbalclubs in Europa. Waarom de methode zo succesvol is? Het is snel toe te passen en de resultaten zijn verbazingwekkend goed”, zo verklaart Zinzen. De speciale massagetape wordt als het ware als een tweede huid aangebracht.

Thijs is leergierig, nieuwsgierig naar nog meer medische wijsheid. Om lichaam en geest van zijn cliënten zo perfect mogelijk te kunnen aanvoelen, blijft hij alert alle nieuwe ontwikkelingen volgen. En studeren is geen punt: wijsheid vergaren o.a. op het gebied van natuurgeneeskunde, is bij onze manuele therapeut een automatisme geworden. Oh ja! Wat de kosten betreft….Vergoeding is mogelijk door de meeste zorgverzekeraars. 
Dus…wat let u Thijs te bellen!.

Bron: De Omroeper - 13 januari 2012

Druk bezocht symposium

'Het hoort erbij?!'

Vertrouwenspersonen, Shiatsu/stoelmassage, mediation,bedrijfsopvangteam, super- en intervisie, bemiddeling. Hoewel medewerkers van G.O.Z.L. en Mondriaan Zorggroep nog niet in grote hoeveelheden gebruik maken van deze instrumenten, is de nieuwsgierigheid groot. Bijna tweehonderd belangstellenden kwamen op 7 april naar de Wenckebachzaal van Atrium Heerlen voor het symposium 'Het hoort erbij?!', waar de diverse instrumenten voor het voetlicht gebracht werden met het doel de drempel te verlagen.

Door Paul Jehoul/Femke Kools

Het symposium was een unieke samenwerking tussen zeven enthousiaste medewerkers van G.O.Z.L. en Mondriaan Zorggroep. Dagvoorzitter was Tof Thissen, lid van de fractie van GroenLinks in de Eerste Kamer en beheerder van de porteuille volksgezondheid binnen zijn partij. Hij leidde de middag op een levendige en onderhoudende manier. De belangstellenden konden tijdens het symposium kiezen uit twee van de zes workshops waarin de zes instrumenten centraal stonden. Niet zo verwonderlijk dat Shiatsu/stoelmassage in een mum van tijd was 'uitverkocht'.

Tijdens een plenaire terugkoppeling werd geconstateerd dat de instrumenten hun waarde al langere tijd bewezen hebben en dat het nut buiten kijf staat. Of dat ook te meten is, was een vraag uit het publiek. Nee dus, maar

hoe tegenstrijdig het wellicht ook klinkt, als er veel gebruik wordt gemaakt van deze voorzieningen, gaat het beter met de organisatie en zijn werknemers. Meer mogelijkheden tot klagen zorgt uiteindelijk voor minder klachten, zo was de overtuiging. Waarom wordt er dan nog zo weinig gebruik van gemaakt in beide organisaties? Het toverwoord? Openheid! 'We moeten een veilige
omgeving creëren zodat mensen durven te klagen en hun kwetsbaarheid durven te tonen', aldus prof. dr. Graham Ramsay (lid Raad v. Bestuur G.O.Z.L.). 

Of zoals dagvoorzitter Tof Thissen het tenslotte formuleerde: 'Meer openheid omtrent problemen op het werk zorgt ervoor dat we op een fatsoenlijke manier assertief kunnen zijn, zodat we niet meer hoeven te roepen maar dat iedereen weet: het hoort erbij!'.

Bron: Mozaïek nr. 254 - 1 mei 2005